Camelia Ciobotariu, noul director executiv al Autorității de Sănătate Publică a județului Constanța

834
Ieri, prefectul județului Constanța, Tit-Liviu Brăiloiu, a numit-o în funcția de director executiv al Autorității de Sănătate Publică a județului Constanța (ASP) pe Camelia Ciobotaru, în baza ordinului ministrului Sănătății, Ion Bazac, din data de 4 martie 2009.
Nu este pentru prima dată când noul director ocupă funcția de conducere a instituției, ea fiind înlocuită din funcție în urmă cu patru ani de Marius Enescu.
Camelia Ciobotaru a revenit în funcția de director al ASP în urma unei sentințe judecătorești definitive și irevocabile obținută în urmă cu trei ani.
"Având în vedere experiența la Direcția de Sănătate Publică de 18 ani, cred că, împreună cu toți colegii vom face bine și ne vom strădui să rezolvăm cât mai multe. Știu că sunt probleme aici și sper ca experiența mea să mă ajute în ceea ce vreau să fac", a declarat noul director.
Întrebată către ce probleme din sănătate se va îndrepta, Camelia Ciobotaru a precizat că prioritate va avea urgența Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dar și celelalte urgențe din unitățile spitalicești din județ: "La urgența Spitalului Județean nu vin numai urgențe și nu este normal. Sunt spitale care au ocupate toate compartimentele de urgență. Trebuie să vedem de ce este atât de aglomerat în urgențe, de ce se solicită atât de nejustificat de multe ori serviciul de ambulanță, care înseamnă costuri mari, și să luăm măsuri". Noul director a ținut să precizeze că, de când a fost schimbată din funcție, multe dintre probleme s-au acutizat. "Nu este în regulă ce se întâmplă. Sunt zone îndepărtate, cum ar fi centrul de la Băneasa, care are doi medici de familie pensionari, unii nu stau conform programului, pacienții parcurg sute de kilometri până să ajungă la urgență. Vom lua măsuri peste tot unde se impune", a completat Camelia Ciobotariu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9217 secunde